Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Search the maintenance guides for answers to 99.999% of Omega questions

Pages: 1 2 3 [4]  All   Go Down

Author Topic: Strange Noise(s) from Timing Belt?? when engine cold  (Read 1341 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

polilara

  • Intermediate Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Finland
  • Posts: 326
    • 2.6 Y26SE Elegance 2001
    • View Profile
Re: Strange Noise(s) from Timing Belt?? when engine cold
« Reply #45 on: 30 September 2017, 14:29:36 »

Just completed with new set. Belt is now where I suppose it should be, perhaps 2-3 mm more front than earlier. I rotated manually the engine about ten rounds when trying to get timing and tensioner right. When running silent again and hopefully in long term, too. Tensioner and other rolls now parallel now, let's see.
Logged

cam.in.head

  • Intermediate Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • West yorkshire
  • Posts: 460
    • omega cdx 2.6 auto
    • View Profile
Re: Strange Noise(s) from Timing Belt?? when engine cold
« Reply #46 on: 30 September 2017, 15:01:54 »

Ah that sounds good. You may have it sorted. Any pictures ?
Logged

polilara

  • Intermediate Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Finland
  • Posts: 326
    • 2.6 Y26SE Elegance 2001
    • View Profile
Re: Strange Noise(s) from Timing Belt?? when engine cold
« Reply #47 on: 30 September 2017, 17:27:55 »

Yes, it really 'sounds' good as there isn't actually any noise anymore. Let's see after next 500km is the behind...
I try to enclose some picks of the rubber dust and wrong belt location if I succeed to do that.
Logged
Pages: 1 2 3 [4]  All   Go Up
 

Page created in 0.072 seconds with 17 queries.