Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Search the maintenance guides for answers to 99.999% of Omega questions

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Salty

Pages: [1] 2
1
Omega Electrical and Audio Help / Aftermarket Stereo
« on: 06 December 2006, 08:08:41 »
Does anybody know which if any aftermarket stereos give an output which will utilises the MID display? or can do if the correct adapter is used?

2
Omega Electrical and Audio Help / MID displays
« on: 17 July 2006, 09:21:16 »
Which display is likely to be fitted to my 97 Elite?  Mine displays the radio info,trip computer info and also the brake pad warnings etc. I can't check on my car at the moment so I was wondering what this unit should have electrical connector wise?

Anybody any ideas?

3
Omega Electrical and Audio Help / Radio connectors
« on: 11 September 2006, 08:29:30 »
Does anybody know the pinouts for the standard radio connectors :question
mine has the three tier plug (dops004 maybe)at the back of the radio, I was wondering if the bottom two are the same as iso connectors, if that were the case could I just connect the standard iso connectors to it and leave the third connector empty :question

4
Omega Electrical and Audio Help / Radio codes
« on: 23 July 2006, 13:56:48 »
Does anybody know if you go to VX with your car chassis/reg no if they can tell you what the radio code is for your vehicle? that's assuming it still has the factory fit stereo!

5
Retro fitting steering wheel  stereo controls, basically is it do-able? One of the few gadgets not fitted on my car :-[

6
Omega General Help / Engine to gearbox assembly
« on: 24 June 2009, 15:34:19 »
I am hoping somebody can help here, I got my omega back after the garage I bought it from after they fitted a replacement engine after the cambelt failed on my way home from picking the car up. I've had the car back for a couple of weeks and it is running ok but when I had it up on the ramps I noticed that there appears to be a cover plate missing off the front of the gearbox bell housing (I can see the front of the flywheel) I phoned the garage up and they said it didn't have a cover plate on to start with. I was hoping someone could tell me the correct description for this cover  as I intend to get one and fit it(The car is 2 litre facelift with an auto box). Any help would be appreciated.

7
Omega General Help / Air Con faults
« on: 17 March 2007, 12:14:27 »
The air con on my 97 elite hasn't worked since I got the car, I have assumed that this is due to lack pressure  or no refrigerant in the system. My reasoning behind this is that when under the front of the car changing the oil I noticed that the frame at base of condenser was detached at one side, so I have assumed the condenser leaks. I am going to replace the condenser first but I wanted to canvas opinion on what else I should or can check before taking it to an aircon specialist for regassing. Any input will be much appreciated.

8
Omega General Help / MOT'd at last
« on: 23 November 2006, 21:25:29 »
Went for the retested today and straight through :)

Need to do the rear brake pads soon (advisory) but will probably be ok till the new year.

9
Omega General Help / MOT fail
« on: 16 November 2006, 15:21:25 »
Well just got back from a failed mot :(  although not as bad as it could have been I suppose. Need new front discs, which are an item I think of as consumable so not too bad. Also needs a new steering idler which looks like a trip to the dealer and £60 trimmed from the wallet.
At least I know what I'm doing this weekend ;D

10
Omega General Help / Tapping sound when cold
« on: 07 September 2006, 21:04:26 »
Ok looking for a few opinions here. I have a tapping sound when the engine is cold, sounds like a badly adjusted tappet but as the revs increase it sounds more like a leak from the exhaust quite close to the engine. The thing that is confusing my thoughts on the issue are that it sounds louder inside the car than with my head under the bonnet. I'm sure it sounds worse under load as well, but goes away when the engine has warmed up a little. Further to all of this after the car has stood for ten to twenty minutes after a long run the sound returns on restarting and takes a couple of minutes to go away again.
I've checked under the car and can't see any obvious holes around the front end of the exhaust system, but the down pipes have a sort of double skin to them which is loose so i can't see if there are any holes here.
anybody any ideas? btw its a 3 litre v6

11
Omega General Help / Auxillary Belt
« on: 19 August 2006, 21:06:05 »
When changing the auxillary belt is it worthwhile changing the tensioner at the same time?
I'm going to do the cambelt soon and the aux belt looks like the rubber is beginning to crack so I was going to replace it at the same time.

12
Omega General Help / Best Rubber
« on: 23 July 2006, 16:38:00 »
What tyres would you use on your Omega? (Could this end up like the oil thread??)
 I am just pondering what rubber to buy when my tyres need replacing. I saw the autoexpress tyre test on the internet about stopping distances with 3mm and 1.6mm tread depths at motorway speeds in the wet. The more worn tyres took over 6 car lengths more to stop the same vehicles, got me thinking a bit :-/.  i thought better check the tread depth, which fortunately were all above 3mm. :)
I just wanted to canvass everybody to see what type of tyre the recommend or use on their Omegas.

Opinions please :)

13
Omega General Help / Genuine or pattern parts?
« on: 13 July 2006, 17:14:06 »
I'm looking at a cambelt kit for a V6 on ebay, says "Genuine Vauxhall 2.5 V6 24 Valve Timing Belt Kit NEW" but the box says gates power grip?  this doesn't sound genuine to me?

So it looks like a few of you have changed said belt, has anybody used this kit and is it ok?

I only got my car 2 weeks ago, service history that came with it says belt changed at 80K service, now done 102K so may do the belt in not to distant future. I've got few other things to sort on it as well, cam cover oil leak for one!

Any info will be appreciated. :)

14
Newbie Welcome Area / A return to the fold
« on: 15 May 2009, 15:02:52 »
Hi everybody, its been a few years since I was last here but inevitably I am getting another omega ;) so I just had to return to the best omega forum I know. :)

15
Omega Gallery / And another one
« on: 28 July 2006, 18:14:30 »
[size=20]my Meega[/size]






[size=20]And my previous vauxhall[/size]




[size=20]Did look better when I got the proper alloys for it[/size]:)

Pages: [1] 2

Page created in 0.107 seconds with 18 queries.