Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Search the maintenance guides for answers to 99.999% of Omega questions

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - omega6

Pages: [1] 2 3 4 5
1
Quote
FRom reading around i understand that there is an issue with the rear view demister being the ariel for the radio as well. (Reception crap if i turn it on of a morning, kind of need to this time of year :( )

External ariel seems to be the way to go anybody know the best brand/type or where to get one from?

TIA :)

I think these have an amplifier somewhere, poss under the rear seat, if memory serves me well

2
Omega Electrical and Audio Help / Re: ECU Fuse
« on: 20 October 2009, 13:55:46 »
Quote
Not got a book of lies, can anyone point me in the right direction as to where it is.

TIA :y

according to my autodata its in the triangular box next to the battery, and its no 10, which is the one  on the bottom left of the square end

3
Quote
I own a 2.5 v6 omega and the injectors arent switching to earth.....i punched the car in anger on saturday and didnt start it til monday....well it didnt start monday either.ive ran through many faults (at work) and i have fuel,spark and its cranking over normally, i have compression and everything needed.its just the injectors not switching.can anybody help me?????do omegas have a inertia cut off switch???

sounds like youve got a dodgy crank sensor

4
these do have 2 seperate codes one for the radio and a seperate one for the cd,

5
Omega Electrical and Audio Help / Re: Unusual ABS problem
« on: 23 September 2009, 15:32:15 »
Quote
Can anyone help me with my 2002 Omega 3.2 litre MV6?
Speedo has stopped and power steering is no longer speed sensitive, but ABS and traction control work and there are no warning lights. Vauxhall say the speed sensor is providing its normal output and their tech 2 diagnostic unit can communicate with the ABS ecu and says there is a No:- 21 trouble code - No vehicle speed signal - servotronic. They also say the speed output cable from ABS ecu to engine fails a continuity test. Their solution is to install a new wiring loom for the whole car at 600 plus 20 hours labour to install it, any alternative cheaper suggestions will be gratefully received.


i have exactly the same prob with my 98 omega, and ive even had the abs ecu re-conned

6
Omega Electrical and Audio Help / speedo and abs failure
« on: 14 July 2009, 10:03:50 »
hi all

few months ago my abs/tc lights came on, followed by the usual ps failure and speedofailure.

fitted a second hand ecu still had prob, turned out that was faulty, sent my orignal to reman for recon, fitted it, everything was hunky dory for a couple of hundred miles, then abs/tc came on speedo p/s failed.

swopped the rear abs sensors round not made any difference although ps seems ok.

any feedback would be appreciated

7
Omega Electrical and Audio Help / Re: tec2
« on: 17 May 2009, 19:56:17 »
Quote
Whereabouts are you in the Midlands?
im in birmingham

8
Omega Electrical and Audio Help / tec2
« on: 17 May 2009, 19:50:48 »
anyone know if anyone in the midlands area has tech 2 to prog, diagnose my abs prob  :'(

9
many thanks for all the tips, i have a mechanic coming round the weekend to remove it for me

10
thanks for that guys will come back to you if any further probs

11
HI all

recently my abs and tc lights have started coming on with the speedo failing to work,on my omega 2.5 v6 cdx 1998. any one know of any fixes, dont want to spend too much on the car as you all know these cars arent valued much .would appreciate any help, many thanks

12
Omega General Help / Re: Scuttle panel leak
« on: 09 June 2010, 16:49:49 »
there is a drain on the n/s under the pollen filter which gets clogged with leaves, my advice remove pollen filter, remove muck which should be on a large rubber bung, poke a stick or jet wash as it is hard to reach, i've removed the bung on mine, doesn't really make much diff

13
Omega General Help / ignition barell
« on: 17 December 2009, 11:38:47 »
van anyone on here build me an ignition barell to a key no, and if so how much, let me know.

ta

14
Omega General Help / Re: Steering Geometry - any recommendations
« on: 11 December 2009, 09:46:09 »
Quote
Hi,
looking for any recommended garages that can cope with the Omega set-up.

Can either be Central Scotland up to Dundee, or North West down to Manchester/Liverpool, or North East to Durham.

I do lot of driving down/up to these area's so any would do. :D :D :D

thanks

I would try a body shop, and ask them to do an optiflex, its more expensive than standard tracking, bout they will adjust all 4 wheel geometry. most reputable bodyshops will do  it and charge approx 60

15
Omega General Help / Re: unkown vibration
« on: 28 October 2009, 15:58:18 »
Quote
Hi I have got an omega mv6 3.0 saloon pre-facelift and it has a bad vibration above 70mph that shakes the entire car and does not go away, I have had new wheels and tyres balanced and fitted, new discs and pads all round and this has not helped. I was wondering what else would cause this.
Any help would be appreciated.

almost certainly distorted rear tyres

Pages: [1] 2 3 4 5

Page created in 0.18 seconds with 20 queries.