Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Please play nicely.  No one wants to listen/read a keyboard warriors rants....

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - grifter

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 35
1
General Car Chat / Re: Pug 2008 no air con
« on: Yesterday at 22:10:31 »
All fixed, they'd replaced condenser and the pipes from that to compressor. Dealer said it was a strange one, they'd never seen anything like that before on one of these models. Initially they'd went to fix the seals at the pipes in the compressor then said that it was still leaking at condenser, would it be rude of me to think they bust something in the process of taking the pipes out?

They initially said it was defo a warranty job, but then had to take pics to send to "their insurance company" leading me to think they done some damage while trying to repair the original problem.
Well none of that matters. You've got your car back in working order.  :y

Didn't even have to open my toolbox - result!

2
Omega General Help / Re: Drivers side mirror glass fell out
« on: Yesterday at 22:09:24 »
Just checked the eBay site and there a quite a few whole units available, plus glass by themselves.

 ;)

Cool will check that out, thanks  :y

3
General Car Chat / Re: Pug 2008 no air con
« on: Yesterday at 20:19:26 »
All fixed, they'd replaced condenser and the pipes from that to compressor. Dealer said it was a strange one, they'd never seen anything like that before on one of these models. Initially they'd went to fix the seals at the pipes in the compressor then said that it was still leaking at condenser, would it be rude of me to think they bust something in the process of taking the pipes out?

They initially said it was defo a warranty job, but then had to take pics to send to "their insurance company" leading me to think they done some damage while trying to repair the original problem.

4
Omega General Help / Drivers side mirror glass fell out
« on: Yesterday at 20:15:14 »
I'd seen the glass fluttering at mway speed, thought not good, then day or so later parked in a bit where I put mirror in to avoid being hit by passing traffic and out it fell and cracked in 2 bits. I'm wanting to buy replacement but not sure if the fleabay ones have the bend in them for the blind spot. Can anyone recommend where to get good replacement?

I'm not sure if this had been replaced before as the backing plate looks almost like it's been burnt/chemical reaction or something, and there is a slight reflection in it like it was shiny plastic at one point.

5
Tried on battery without running and got 26v AC so guess it's not that.

6
Yep across battery. Going by that I might be ok then. Strange though, I get 0 volts AC on my cavalier, and have always got 0 Volts on any other car I check, will also check meter is blocking DC by doing a reading with engine off on AC reading. Will keep an eye on the DC output as well. Might give it another look and do a load test today. Cheers

7
Had a bit of trouble with battery the other day, had to get jump start, been ok since. Decided to test charging and battery standing voltage. Seem ok 12.5v and charging at about 14v. I then checked AC voltage and was getting 30v. Seems like the alternator is goosed perhaps, as is my understanding the output should be pure DC as the AC is rectified. Anyone done a similar test and what did they find. Model is 2.6 facelift.

8
General Car Chat / Re: Pug 2008 no air con
« on: 07 July 2019, 17:39:56 »
Seriously, why faff about with it when the car is still within warranty?

Not touching it, just wondering if anyone had same and what was wrong with it.

9
General Car Chat / Re: Pug 2008 no air con
« on: 07 July 2019, 17:38:19 »
I reckon a 2008 pug is about eleven years old but, then again, maths has never been my strong point.  ;D

Umm the model 2008 not the year 😄

10
General Car Chat / Pug 2008 no air con
« on: 07 July 2019, 17:14:23 »
Car's barely 2 years old, air-con gave us the ghost, anyone have one of these and know if it was something simple to fix? Going to take back to dealer any way as should still be fixable under warranty I would imagine, but just wondering what was the issue. I did notice a kind of hissing/sucking noise behind dash a couple of weeks ago when it was turned on, thinking maybe a vac pipe maybe loose or possible gas escape.

11
Maybe it is running from the scuttle drain, it did seem wet when there was no rain as if water was trapped inside bottom section of leg and leaking out slowly.

12
Scuttle was blocked but cleared it out a few months ago.

13
Has anyone else noticed this, if you look at chassis leg just under front floor just before the floor strengthener, it looks like there is water seeping out behind the underseal, there appears to be either a join or access hole there but it looks sealed over, so instead of rainwater escaping it is being trapped but slowly seeping out. Quite worrying as this would be a potential rot trap, and we know we could do without anymore of them on an Omega! Not sure if it's water seeping down from bulkhead drain and sitting inside chassis leg or water from the road being trapped behind underseal. I did notice it when car had been sitting but it had rained so assuming it's leaking down inside the chassis leg.

14
https://www.omegaowners.com/forum/index.php?topic=127928.0

Rattle spring is also different in vented/not vented.

Aye, it's defo bigger comparing the kit I originally bought with my old one.

15
Thinking of reusing pins, it's mainly the rattle springs I need, mine are shot.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 35

Page created in 0.113 seconds with 19 queries.