Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Please play nicely.  No one wants to listen/read a keyboard warriors rants....

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Pump problems.  (Read 392 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

neil74

  • Intermediate Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • newport
  • Posts: 346
    • 2.6 elite estate.
    • View Profile
Pump problems.
« on: 15 September 2017, 00:07:43 »

Can anyone tell me what the pump under the nearside front bumper is for and if one can be found as it makes a hell of a noise when I first start up the car..
Logged

BazaJT

  • Omega Lord
  • *******
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • SLady bitshorpe N.Lincs.
  • Posts: 6425
    • Omega 3 litre Elite
    • View Profile
Re: Pump problems.
« Reply #1 on: 15 September 2017, 07:48:31 »

It sounds like the SAI pump,if so instead of replacing it you can remove it altogether.You have I believe to blank off a pipe or two[not sure if there's a guide for this]but it has been posted about before.Others will be along shortly I'm sure with more info.
Logged

jonathanh

  • Omega Knight
  • *****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • coventry
  • Posts: 1158
    • View Profile
Re: Pump problems.
« Reply #2 on: 15 September 2017, 12:53:03 »

unplug it: no need to blank it off or even easier - just ignore it (been ignoring mine for 4 years to no harm)
Logged
parking near Birmingham airport for members with +250 posts.  PM for info

neil74

  • Intermediate Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • newport
  • Posts: 346
    • 2.6 elite estate.
    • View Profile
Re: Pump problems.
« Reply #3 on: 15 September 2017, 14:24:27 »

Ok then ill disconnect it. thanks again.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.109 seconds with 21 queries.