Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Please play nicely.  No one wants to listen/read a keyboard warriors rants....

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Heater  (Read 313 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

m.ian

  • Guest
Heater
« on: 21 October 2012, 20:56:20 »

OK have posted before about not getting hot air from heater and as suggested flushed matrix and replaced HBV.
Today temp gauge read 85 all the way on a 180 trip (mostly MWay and just above legal speed) but even with CC turned up to 28 only get warm air.
Had a very nice Sunday Roast and then checked header tank and all OK.

On the return trip after 10 miles HOT Air from the heater even at 22!

Any ideas as to what is happening?
Thanks
Logged

PhilRich

  • Omega Queen
  • ********
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • A bit further North of the Back of Beyond!
  • Posts: 10338
    • Mk 2 Volvo V70
    • View Profile
Re: Heater
« Reply #1 on: 21 October 2012, 21:38:25 »

First thoughts would be an air lock :-\
Try squeezing/releasing the flow pipe to the matrix for a few minutes with the engine hot & heating on full. Hope you sort it soon, the cold weather is well on its way! :( ;)
Logged
If it ain't broke keep fixing it 'til it is!

m.ian

  • Guest
Re: Heater
« Reply #2 on: 21 October 2012, 21:54:32 »

sounds simple but which is the feed pipe top or bottom?
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.187 seconds with 22 queries.