Omega Owners Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Search the maintenance guides for answers to 99.999% of Omega questions

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Engine cutting out, Fuel  (Read 174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cobhgolf

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Weston-super-Mare
  • Posts: 1
    • Omega 2.6 v6
    • View Profile
Engine cutting out, Fuel
« on: 08 August 2018, 09:51:01 »

Omega 2002, 2.6 automatic, petrol, engine cuts out suddenly when driving
car has plenty of petrol, but display shows 0 gallons, leave for a while and it re-starts, and displays 3 gallons. Car has only done 60000 miles used a bit of water, some water in passenger well, occasionely, may be related?
Logged

Bigron

  • Omega Baron
  • ******
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Witham, Essex
  • Posts: 4141
    • Omega 2.6 V6 Auto '51 Reg
    • View Profile
Re: Engine cutting out, Fuel
« Reply #1 on: 08 August 2018, 10:03:36 »

The usual answer seems to be crank sensor and the water problem is the classic blocked scuttle drain - clear it out!  :y

Ron.
Logged

BazaJT

  • Omega Lord
  • *******
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • SLady bitshorpe N.Lincs.
  • Posts: 5668
    • Omega 3 litre Elite
    • View Profile
Re: Engine cutting out, Fuel
« Reply #2 on: 08 August 2018, 20:02:04 »

Two main reasons for water in passenger footwell are blocked scuttle drain[as Bigron says] which is easy to sort or leaking heater matrix.Any difficulty in starting the car other than after it cuts out?Can't help with fuel gauge issue I'm afraid.
Logged

Alnico Blue

  • Junior Member
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Costa del 'Saffend
  • Posts: 200
    • 2001 2.6 CDX estate
    • View Profile
Re: Engine cutting out, Fuel
« Reply #3 on: 09 August 2018, 04:36:56 »

Omega 2002, 2.6 automatic, petrol, engine cuts out suddenly when driving
car has plenty of petrol, but display shows 0 gallons, leave for a while and it re-starts, and displays 3 gallons. Car has only done 60000 miles used a bit of water, some water in passenger well, occasionely, may be related?

Post this problem  up in Omega General Help . . . more members will see it there & response will be better  ;)
Logged
Uk made Alnico Blue = best sounding guitar speaker ever, sadly now made in China
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.186 seconds with 22 queries.